Hangende aanvoer bloembuisjes, Producent

Oplossing: positioneren

Branche: food

Bedrijf: Producent

Hangende aanvoer bloembuisjes.

Een importeur en groothandel in succulenten, voert een belangrijk assortiment ‘Bamboo Sticks’ die wereldwijd geleverd wordt. Door de steeds groeiende vraag en de noodzaak om de planten in korte tijd op het verkooppunt te leveren, wilde de importeur het verpakkingsproces fors versnellen.
De bamboe wordt vanuit China aangevoerd en acclimatiseert eerst enkele dagen in de kassen van de importeur. Daarna wordt de plant verpakt voor verzending: de stekken worden losgeknipt, voorzien van een bloemvaasje gevuld met water en een prijslabel en wordt in een verkooptray geplaatst. Dit proces verliep geheel handmatig.
Een ingenieursbureau  werd gevraagd het proces te mechaniseren, waarop het ingenieursbureau  Stiletto Triltechniek inschakelde voor de automatische aanvoer van de bloemvaasjes. Deze samenwerking leidde tot een dubbel uitgevoerde verpakkingsmachine waarbij per verpakkingsdeel één operator werkzaam is. Het bloemvaasje wordt door een triltrommel gericht aangevoerd. De machine vult het met water, steekt de bamboe erin, labelt de plant en plaatst het in het verkooptray.
De importeur: ‘Door de mechanisatie is de verpakkingssnelheid verviervoudigd. Tegelijkertijd is er minder mankracht nodig en kunnen we veel meer uren per dag produceren. De productie is dus veel flexibeler waarmee we beter kunnen aansluiten op fluctuaties in de vraag. Vooral de samenwerking met het  ingenieursbureau  en Stiletto, waarbij wij onze wensen vertaald zagen in deze machine is mij goed bevallen. Ik verwacht dat we door fine-tuning de capaciteit met twintig tot vijfentwintig procent extra kunnen verhogen.’
De verpakkingsunit van het ingenieursbureau  en Stiletto is volledig in Nederland ontwikkeld en gebouwd.


 

Bekijk meer oplossingen

Positioneren van uw product?

Wij positioneren uw product tijdens de productie fase met onze ingenieuze machines.

Wij positioneren uw product tijdens de productie fase met onze ingenieuze machines.

Leer meer en bekijk projecten

Vraag een brochure aan

Stiletto Triltechniek © Copyright 2009 Website by Webrise